کابل کواکسیال نوعی کابل مسی است که از یک هادی داخلی، عایق و یک رسانای نازک تشکیل شده است. اجزای مورد استفاده در کابل از تداخل سیگنال جلوگیری می کند. کابل کواکسیال به دلیل لایه عایق داخلی ظاهری گرد و ضخیم دارد. کابل کواکسیال به دلیل خاصیت عایق بودن قادر به انتقال سیگنال های آنالوگ با طیف وسیعی از فرکانس ها می باشد. این کابل برای انتقال فرکانس صدا به خصوص گیرنده و فرستنده، کامپیوتر و ارتباطات رادیویی و تلویزیونی مناسب است. کابل کواکسیال یکی از تجهیزات ضروری است و به طور گسترده برای انواع وسایل الکتریکی مانند تلویزیون، ویدئو و غیره استفاده می شود. در این مقاله سعی داریم به کسانی که با کابل کواکسیال آشنایی ندارند کمک کنیم. ما اطلاعات کامل و جامعی در مورد کابل کواکسیال آورده ایم. پس با فروشگاه تامین برق تا پایان این مطلب همراه باشید.
کابل کواکسیال چیست؟
کابل های کواکسیال (Coaxial Cables) برای انتقال اطلاعات و سیگنال های فرکانس بالا در آنتن های تلویزیون رنگی، شبکه های کامپیوتری، شبکه های LAN، دوربین های نظارت تصویری، کنترل از راه دور و محصولات ابزار دقیق استفاده می شود. کابل کواکسیال با عایق فوم که توسط یک غلاف فلزی بافته شده احاطه شده است و در لایه بعدی با روکش پلاستیکی پوشانده می شود. کابل کواکسیال به دلیل خاصیت عایق بودن می تواند سیگنال های آنالوگ را با محدوده فرکانس وسیع حمل کند. به همین دلیل، در اتصال خطوط فرستنده و گیرنده رادیویی به آنتن های آنها، اتصالات شبکه کامپیوتری، پخش سیگنال های صوتی دیجیتال و تلویزیون کابلی به طور گسترده ای استفاده می شود.
امروزه از کابل کواکسیال عمدتاً برای دوربین های مداربسته آنالوگ و کابل های Twisted-Pair برای ارتباطات شبکه ای کامپیوترها و دستگاه های جانبی استفاده می شود. کابل کواکسیال یکی از مهم ترین و قدیمی ترین وسایل انتقال داده در پروژه های شبکه مخابراتی است که از سال 1936 مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع کابل از دو سیم تشکیل شده است، یک سیم هسته و یک سیم لایه مسی که در اطراف آن تشکیل شده است، البته این دو سیم توسط یک ماده پلاستیکی از هم جدا شده اند.
ساختار کابل کواکسیال
ساختار و اجزای یک کابل کواکسیال شامل یک سیم رسانا مسی، یک پوشش یا عایق پلاستیکی، یک غلاف محافظ پلاستیکی و یک صفحه فولادی است که ایمنی داده های ارسالی را تضمین می کند. لایه هسته کابل کواکسیال یک هادی الکتریکی دارد که عایق بندی شده است. این ساختار به محصور کردن سیگنال ها و جلوگیری از نویز الکتریکی و تداخل سیگنال کمک می کند. لایه مرکزی این کابل که یک هادی الکتریکی است یا سیم ساده یا سیم تابیده شده است. این سیم مسی با یک عایق به دور خود پوشیده شده که روی این عایق، با یک لایه بافته شده از جنس فلز یا مس کاور شده است. در پایان، تمام این اجزا در عایق بیرونی قرار می گیرند و آماده استفاده هستند.
لایه عایق پوشش دهنده هسته نوعی لایه محافظ برای هسته به نام دی الکتریک است. این لایه شکاف بین هسته و لایه بیرونی را پر می کند و خاصیت عایق بودن هسته را دارد. دلیل استفاده از مس به عنوان رسانا در این کابل ها این است که مس یک فلز اولیه است و جریان الکتریکی را به خوبی هدایت می کند. همچنین مس به خوبی با سایر آلیاژها ترکیب می شود و معمولاً بهترین هادی برای این نوع کاربرد است.
مزایای کابل کواکسیال چیست؟
کابل کواکسیال نسبت به سایر انواع کابل دارای مزایای متعددی است. یکی از بزرگترین مزیت ها توانایی انتقال سیگنال در فواصل طولانی با حداقل تلفات سیگنال است. این به دلیل طراحی کابل است که تداخل و از دست دادن سیگنال را به حداقل می رساند. کابل کواکسیال نیز مقاوم است و می تواند شرایط محیطی سخت را تحمل کند و برای استفاده در فضای باز مناسب است. یکی دیگر از مزایای کابل کواکسیال کاربرد گسترده آن است. می توان از آن برای کاربرد های مختلف از جمله تلویزیون کابلی، اینترنت و شبکه های تلفن استفاده نمود. کابل کواکسیال نیز به راحتی نصب می شود و می توان از آن با انواع کانکتورها استفاده کرد که آن را به گزینه ای محبوب برای پروژه های DIY تبدیل می کند.
انواع کابل کواکسیال کدامند؟
- کابل کواکسیال RF
- کابل کواکسیال RG-6
- کابل کواکسیال RG-59
- کابل کواکسیال RG-11
بهترین کابل کواکسیال کدام است؟
اینکه کدام مدل از کابل کواکسیال بهتر است بستگی به استفاده شما دارد. همانطور که گفته شد، ببینید برای چه هدفی می خواهید کابل کواکسیال بخرید و بر این اساس بهترین کابل را انتخاب کنید. به عنوان مثال کابل RG6 برای تلویزیون، ویدئو و اینترنت مناسب است اما برای دریافت تصاویر با کیفیت HD چندان کاربردی نیست. در مقابل کابل RG11 انتخاب خوبی برای داده های HD است و در مسافت های طولانی به دلیل لرزش و نویز در فواصل طولانی استفاده می شود. این کابل برای ساختمان های بلند و بزرگ نیز مناسب است. به طور خلاصه، کابل RG11 قدرت زیادی برای استفاده در مسافت های طولانی دارد و داده های استاندارد و با کیفیت خوبی را نمایش می دهد، اما برای مسافت های کوتاه انتخاب چندان هوشمندانه ای نیست. اگر به دنبال خرید کابل آنتن برای استفاده با دوربین های مداربسته هستید، باید RG9 را انتخاب کنید. این کابل به دلیل ضخامت و مقاومت انتخاب خوبی برای این دوربین ها می باشد.
کلام آخر
در نهایت، کابل های کواکسیال از جمله پرکاربردترین تجهیزات الکتریکی هستند و انبوهی از اطلاعات در مورد ویژگی ها و قابلیت های هر قطعه به شما در انتخاب درست کمک می کند. به عنوان مثال کابل های کواکسیال توانایی انتقال اطلاعات و انرژی الکتریکی را به طور همزمان دارند. کابل RG59 برای انتقال اطلاعات در فواصل تقریباً 300 متری مناسب بوده و برای استفاده با دوربین های مدار بسته نیز مناسب است. از سوی دیگر، اگرچه کابل های RG59 و RG6 برای سینما و ویدئو مناسب هستند، اما RG6 عملکرد بهتری را هنگام انتقال سیگنال های ویدئویی دیجیتال ارائه می دهد. فروشگاه آنلاین تامین برق یکی از ارائه دهندگان برتر تجهیزات شبکه از جمله انواع سیم و کابل است. شما کاربران گرامی می توانید انواع سیم و کابل از برند های معتبر داخلی و خارجی را از تامین برق خریداری کنید.