ریسه های هوشمند یا برنامه پذیر در واقع نوعی از رشته های LED هستند که قابلیت تغییر رنگ، افکت های پویا، کنترل بی سیم و … را دارند. این ریسه ها توسط یک کنترلر یا میکروکنترلر قابل برنامه ریزی و کنترل هستند و میتوانند الگوهای طرحی و رنگی و افکتهای مختلفی ایجاد کنند. جذابیت اصلی این ریسه ها قابلیت برنامه ریزی دقیق آنهاست که می توان الگوها و افکت های مختلف نور را برای آن تعریف و تنظیم کرد. ریسه برنامه پذیر یا هوشمند نوع جدیدی از نورپردازی است که رویکرد متفاوتی نسبت به نسل های قبلی دارد. کارایی این نوع ریسه های ال ای دی توسط گوشی های هوشمند یا سایر دستگاه های اختصاصی قابل کنترل بوده و در قسمت های مختلف منزل قابل استفاده است.
مزایای ریسه های ال ای دی هوشمند
انعطاف پذیری بالا
نوارهای هوشمند را می توان به اندازه دلخواه برش داد و در مکان های مختلفی نصب کرد، به عنوان مثال: زیر کابینت، پشت تلویزیون یا داخل کمد.
قابلیت سفارشیسازی
ریسه های LED هوشمند طیف گسترده ای از رنگ ها و روشنایی را ارائه می دهند و به شما این امکان را می دهند تا فضای مناسبی را برای هر مناسبتی ایجاد کنید.
زمانبندی و اتوماسیون
نوارهای ال ای دی هوشمند قابلیت برنامه ریزی و تنظیم زمان را دارند تا کاربران بتوانند در هر زمانی آنها را خاموش و روشن کنند.
بهره وری بالا
به طور کلی، بهره وری ریسه های LED هوشمند بیشتر از لامپ های رشته ای سنتی است. بنابراین، استفاده از نوارهای LED هوشمند می تواند به صرفه جویی در هزینه های انرژی شما کمک کند.
امکان کنترل صوتی
برخی از رشته های LED هوشمند را می توان با کنترل صوتی کنترل کرد.
کاربردهای ریسه هوشمند
ریسه های هوشمند به دلیل قابلیت های متنوعی که دارند در محیط های مختلفی قابل استفاده هستند:
– نورپردازی دکوراتیو: در اتاق خواب، نشیمن، آشپزخانه یا حتی راهروها.
– نورپردازی جشنها و مناسبتها: در مهمانیها، عروسیها و جشنهای مختلف.
– نورپردازی دفتر کار: راهروهای اداری، لابی و دفاتر شخصی.
– نورپردازی محیطهای خارجی: برای زیباتر کردن فضای باغ، حیاط یا تراس در شب.
– نورپردازی اتاق گیمینگ: گیمرها می توانند با استفاده از ریسه های هوشمند فضای بازی خود را جذاب تر کنند.
منبع انرژی مورد نیاز ریسه هوشمند
ریسه های قابل برنامه ریزی و هوشمند می توانند با توجه به تکنولوژی که دارند از منابع انرژی مختلف برای تغذیه استفاده کنند. ریسه های هوشمند معمولی که از LED ها به عنوان منبع نور استفاده می کنند اغلب به ولتاژ DC (جریان DC) نیاز دارند. این نوع ریسه ها معمولاً روی ولتاژهای DC با ولتاژهای خاص (مانند 5 ولت یا 12 ولت) کار می کنند. برخی از ریسه های اسمارت نیز از مبدل داخلی برای تبدیل ولتاژ AC (جریان متناوب) از شبکه برق به ولتاژ DC استفاده می کنند و از طریق چراغ های برق و آداپتورهای ویژه به جریان متناوب متصل می شوند، بدون نیاز به جعبه تبدیل AC-DC. برخی از رشتههای قابلبرنامهریزی، با افکتها و رنگهای متنوع، به منبع تغذیه DC اختصاصی با مشخصات ویژه نیاز دارند. این منابع تغذیه میتوانند از طریق آداپتورهای خارجی یا سیستمهای تغذیه DC تامین شوند.
نحوه کنترل ریسه هوشمند
به طور کلی، ابزارهای پیشرفتهای مانند ریسههای هوشمند و کابلهای سه رشتهای میتوانند به افراد در پیادهسازی بسیاری از ایدهها کمک کنند. ریسههای هوشمند قابل برنامهریزی، تجهیزاتی هستند که میتوانند بهطور مستقیم توسط یک کنترلر یا میکروکنترلر مدیریت شوند. با بهرهگیری از یک کنترلر، میتوان تغییرات دلخواه را در زمینه نوردهی، رنگ، الگوهای نوری بر روی ریسه، افکتها و غیره انجام داد. کنترلرهای مورد استفاده در این دستگاهها از فناوریهای ارتباطی متنوعی مانند بلوتوث، وایفای و ریموت بهره میبرند. این فناوریها به کاربران این امکان را میدهند که به طور مستقیم و از فواصل معین، تغییرات دلخواه را بر روی ریسهها پیادهسازی کنند. بسیاری از ریسههای هوشمند قابلیت کنترل به صورت فیزیکی را دارند و برخی از آنها امکان اتصال به اپلیکیشنهای موبایل را نیز فراهم میکنند. به واقع، با بهرهگیری از دو روش کنترل فیزیکی و کنترل از راه دور از طریق اپلیکیشن، میتوان تنظیمات نورپردازی را در ریسهها به صورت دقیق و منعطف مدیریت کرد.